Acasă
» WINDOWS
»
Cum se salvează un nume de utilizator și o parolă pentru o locație de rețea în Windows 10
Cum se salvează un nume de utilizator și o parolă pentru o locație de rețea în Windows 10
Cum se salvează un nume de utilizator și o parolă pentru o locație de rețea în Windows 10
Windows 10 poate reține acreditările pentru o partajare în rețea. Selectați „Rețineți acreditările mele” când apare solicitarea de conectare sau salvați contul în Managerul de acreditări înainte de conectare. Conectarea stocată aparține profilului de utilizator Windows de pe acest PC; nu creează un cont pe server și nu acordă acces care nu vi s-a acordat.
Acest ghid prezintă folderele partajate și unitățile de rețea mapate, cum ar fi \\server\share. Dacă știți adresa, o puteți deschide direct în File Explorer. Descoperirea rețelei este necesară pentru a căuta dispozitive în Rețea, nu pentru a salva acreditările pentru o cale cunoscută.
Notă de asistență: Windows 10 Home și Pro au ajuns la sfârșitul perioadei de asistență pe 14 octombrie 2025. Microsoft nu mai oferă actualizări de securitate standard pentru aceste ediții după această dată. Consultați detaliile ciclului de viață al Windows 10 .
Înainte de a salva datele de autentificare
Obțineți calea exactă de rețea și un cont autorizat pentru aceasta. O cale UNC are acest format: \\server\share. De exemplu, \\fileserver\Sharedindică folderul partajat de pe un computer numit server de fișiere.
La solicitare, introduceți contul pentru computerul sau organizația la distanță. În funcție de modul în care este configurată rețeaua, numele de utilizator poate arăta astfel: SERVER\username, DOMAIN\username, sau user@domain. Utilizați parola contului; un cod PIN Windows Hello pentru PC nu este parola contului la distanță. Dacă nu sunteți sigur ce cont să utilizați, adresați-vă administratorului de rețea.
Salvați acreditările când deschideți partajarea
Apăsați tasta Windows + E pentru a deschide File Explorer.
Selectați bara de adrese, introduceți calea completă de partajare, cum ar fi \\fileserver\Shared, și apăsați Enter. Puteți utiliza această cale chiar dacă este dezactivată opțiunea Descoperire rețea.
Introduceți calea UNC în File Explorer pentru a deschide direct o partajare de rețea cunoscută.
Când Windows solicită acreditările de rețea, introduceți numele de utilizator și parola autorizate. Selectați Rețineți acreditările mele , apoi alegeți OK .
Selectați „Ține-mă minte acreditările mele” în fereastra de conectare pentru a stoca datele de conectare la rețea.
Așteptați deschiderea folderului partajat. Închideți-l și deschideți din nou aceeași cale pentru a confirma că Windows reutilizează datele de conectare salvate.
Dacă solicitarea nu are o opțiune de memorare sau doriți să adăugați mai întâi datele de autentificare, utilizați în schimb Credential Manager.
Adăugați datele de conectare la rețea în Credential Manager
Tastați Credential Manager în caseta de căutare din bara de activități și deschideți rezultatul Panoului de control.
Selectați Acreditări Windows , apoi alegeți Adăugați o acreditare Windows .
Deschideți Acreditări Windows în Manager de acreditări pentru a adăuga sau gestiona conectările la rețea.
În Adresă de internet sau de rețea , introduceți numele serverului utilizat în calea UNC. Pentru \\fileserver\Shared, introduceți fileserver. Folosiți aceeași ortografie sau adresă IP pe care o utilizați la conectare.
Introduceți numele de utilizator și parola autorizate, apoi selectați Salvare .
Reveniți la File Explorer și deschideți calea de partajare. Windows ar trebui să utilizeze intrarea salvată pentru serverul respectiv.
Introduceți adresa serverului și acreditările contului autorizate pentru partajare.
Ghidul Credential Manager de la Microsoft explică cum se deschide lista de acreditări Windows și cum se gestionează intrările salvate.
Mapați partajarea astfel încât să se reconecteze la conectare
O unitate mapată atribuie partajării o literă de unitate; este opțională și separată de salvarea parolei. În File Explorer, selectați This PC (Acest PC) , deschideți fila Computer și alegeți Map network drive ( Mapează unitatea de rețea). Selectați o literă disponibilă și introduceți calea UNC în caseta Folder (Folder).
Reconectarea la conectare restaurează unitatea mapată după ce vă conectați la Windows.
Selectați Reconectare la conectare dacă doriți ca unitatea să fie restaurată de fiecare dată când vă conectați. Dacă partajarea necesită un alt cont, selectați Conectare folosind alte credențiale . Alegeți Terminare , apoi introduceți datele de conectare autorizate dacă Windows vă solicită acest lucru și salvați-o. Ghidul Microsoft pentru partajarea în rețea acoperă, de asemenea, maparea unei unități și reconectarea acesteia la conectare.
Activați Descoperirea rețelei numai dacă trebuie să navigați
Dacă dispozitivul nu apare în secțiunea Rețea din Explorer , este posibil ca opțiunea Descoperire rețea să fie dezactivată. Într-o rețea de domiciliu sau de la serviciu de încredere, setați profilul de rețea la Privat , apoi deschideți Panou de control > Rețea și internet > Centru rețea și partajare > Modificați setările avansate de partajare . Extindeți Privat , activați Descoperire rețea și salvați modificarea.
Modificați setările avansate de partajare din Centrul de rețea și partajare atunci când trebuie să căutați dispozitive.Activați Descoperire rețea în profilul Rețea privată dacă doriți ca dispozitivele să fie listate în Rețea.
Nu marcați o rețea Wi-Fi publică ca fiind privată doar pentru a găsi o partajare. De asemenea, nu este nevoie să dezactivați partajarea protejată prin parolă pentru a salva acreditările; păstrați partajarea protejată și utilizați contul furnizat de proprietar. Instrucțiunile Microsoft pentru partajarea fișierelor descriu setările actuale de descoperire.
Actualizarea sau eliminarea unei parole de rețea salvate
Pentru a verifica o intrare, căutați Credential Manager , deschideți Windows Credentials și extindeți intrarea pentru server. Pentru a șterge o parolă veche, selectați Eliminare și confirmare. Apoi redeschideți partajarea și introduceți credențialele actualizate. Acest lucru este util după o modificare a parolei sau când Windows încearcă în continuare un cont vechi.
Extindeți intrarea salvată a serverului pentru a elimina acreditările care nu mai sunt valide.
Dacă Windows încă solicită acreditări
Verificați dacă serverul este online, dacă numele partajării este corect și dacă contul are permisiuni. Salvarea unei parole nu poate remedia o partajare lipsă sau acces insuficient.
Folosește același nume de server sau aceeași adresă IP în Credential Manager și în calea UNC. Elimină o intrare învechită dacă indică un cont greșit.
Dacă Windows raportează că nu sunt permise conexiuni multiple la același server cu nume de utilizator diferite, deconectați unitatea mapată sau sesiunea de rețea existentă, apoi reconectați-vă cu un singur cont. Consultați instrucțiunile de depanare a acreditărilor de partajare în rețea de la Microsoft .
Salvați acreditările doar pe un PC pe care îl controlați. Oricine poate utiliza contul dvs. Windows poate accesa partajările disponibile pentru acesta.
După ce contul corect este salvat, Windows îl poate reutiliza pentru locația de rețea respectivă până când acreditările se modifică sau le eliminați din Managerul de acreditări.