İOSta tüm uygulama izinleri nasıl sıfırlanır

iOS'taki uygulamalar, cihazınızın toplayabileceği belirli bilgilere erişim gerektirir. Örneğin, konum bilgilerini toplayabilir, ancak iPhone'unuz, siz izin vermedikçe uygulamaların yalnızca erişmesine izin vermez. O zaman bile, bir uygulamaya verdiğiniz izinleri iptal etmek gerçekten çok kolay. Bununla birlikte, iOS'taki tüm uygulama izinlerini sıfırlamak istiyorsanız, işi yapmak için tek bir anahtar var.

Tüm uygulama izinlerini sıfırla

Ayarlar uygulamasını açın ve Genel ayarlara gidin. En alta gidin ve 'Konumu ve Gizliliği Sıfırla'ya dokunun.

İOSta tüm uygulama izinleri nasıl sıfırlanır

Telefonunuzun şifresini girmeniz ve ayarları sıfırlamak istediğinizi bir kez daha onaylamanız gerekecektir.

İOSta tüm uygulama izinleri nasıl sıfırlanır

Bundan sonra, bir uygulamayı açtığınızda ve örneğin Facebook'ta fotoğraf yayınlamak, kamera uygulamasıyla konum verileriyle fotoğraf çekmek veya Google Haritalar'da bir adres aramak gibi bir şey için izinlere ihtiyaç duyduğunda, ekranınızda bir uyarı alırsınız. Uygulamanın çalışması için ihtiyaç duyduğu bilgilere erişmesine izin vermenizi istiyor.

Bu, telefonunuzdaki tüm uygulamalar için izinleri sıfırlayacaktır. Hepsi. Yalnızca tek bir uygulama için izinleri sıfırlamak istiyorsanız, bunu da yapabilirsiniz ve işlem benzer şekilde kolaydır.

Ayarlar uygulamasını açın ve aşağı kaydırın. Sisteminizde yüklü olan her bir uygulamanın burada listelendiğini göreceksiniz . İzinlerini sıfırlamak istediğiniz uygulamayı bulun ve ona dokunun. Bir sonraki ekran size iki şey gösterecek; uygulamanın isteyebileceği tüm izinler ve bunlardan hangisini etkinleştirdiğiniz.

İzinleri sıfırlamak için, her birinin yanındaki anahtarı çevirmeniz/dokunmanız yeterlidir. Tüm izinleri kapattıktan sonra sıfırlanacaklar. Uygulama(lar) artık cihazınızın sağlayabileceği bilgilere erişemeyecek, örneğin Facebook film rulonuzdaki fotoğraflara erişemez ve konumunuza erişemez. Bununla birlikte, bu, uygulamanın zaten sahip olduğu hiçbir bilgiyi silmez.

Sadece gelecekteki bilgilere erişimi iptal eder. Kullanmakta olduğunuz uygulama, bilgileri kendi sunucularına kaydetme eğilimindeyse, bunları cihazınızda kapatmak, onu silmez.

Bir uygulamanın kaydetmiş olabileceği bilgileri kaldırmak istiyorsanız, uygulamanın kendi ayarlarını ve seçeneklerini araştırmanız gerekecek. Bu bir hizmetse, hesabınızı ve onunla birlikte kaydedilen tüm bilgileri silmenin bir yolu olabilir.

Yorum bırak