Locatie is persoonlijke informatie. Het wordt toegevoegd aan de foto's die we met onze telefoons maken en wordt gebruikt wanneer we een routebeschrijving opzoeken met een kaartservice. Google Maps heeft toegang tot je locatie nodig, zowel op je desktop als op je mobiel, om een routebeschrijving te krijgen. Voor een eenvoudige locatieopzoeking kun je handmatig je huidige locatie en de bestemming invoeren om een routebeschrijving te krijgen.
Incognito op Google Maps
Locatiegegevens zijn uiterst gevoelig. Als u bijvoorbeeld foto's uploadt met de locatie waar ze zijn genomen toegevoegd aan de metagegevens, kan het zijn dat u uw huisadres en andere plaatsen die u regelmatig bezoekt, prijsgeeft. Als u een routebeschrijving nodig hebt met Google Maps, maar de locatiegegevens zo privé mogelijk wilt houden, kunt u de incognitomodus gebruiken.
Incognito inschakelen in Google Maps
Google Maps heeft een ingebouwde incognitomodus. Wanneer de incognitomodus is ingeschakeld in Google Maps:
- De gebruiker is afgemeld
- Er wordt geen geschiedenis bijgehouden van uitgevoerde zoekopdrachten
- De plaatsen die u zoekt of bezoekt, worden niet toegevoegd aan uw locatiegeschiedenis
- Wanneer u zich in de incognitomodus bevindt, kan uw locatie niet worden gedeeld met vertrouwde contactpersonen via Google Maps. Het delen van uw locatie wordt gepauzeerd zolang de modus is geselecteerd.
- Uw internetprovider kan uw zoekopdrachten nog steeds volgen
Volg deze stappen om incognito in Google Maps in te schakelen.
- Open de Google Maps-app.
- Tik rechtsboven op uw profielfoto.
- Selecteer in het menu de optie Incognitomodus inschakelen.
- Tik op Sluiten in het venster dat verschijnt (het is een goed idee om dit te lezen voordat u het venster sluit).
- De incognitomodus van Google Maps wordt ingeschakeld.
Om de incognitomodus van Google Maps te verlaten:
- Open Google Maps.
- Tik op het incognito-icoontje rechtsboven.
- Tik in het menu op de knop Incognitomodus uitschakelen.
- Google Maps keert terug naar het account waarmee u eerder was aangemeld.
Conclusie
Google Maps gebruikt je locatie in de incognitomodus, maar Google slaat deze niet op. Het is belangrijk om te weten wat het verschil is en welke bescherming de incognitomodus gebruikers biedt. De functie is beschikbaar op zowel iOS als Android. Als je Google Maps op je desktop in de incognitomodus wilt gebruiken, kun je dit doen door je af te melden bij je Google-account bij Google Maps, of door een incognitovenster in je browser te openen en Google Maps daarin te gebruiken. Net als de mobiele app-versie van de incognitomodus, heeft de incognitomodus op je desktop dezelfde voordelen en beperkingen.