Home
» IOS
»
Hoe schakel je het delen in Stories op Instagram uit?
Hoe schakel je het delen in Stories op Instagram uit?
Om te voorkomen dat anderen je Instagram-berichten delen in hun Stories, open je je profiel, tik je op het menu met de drie streepjes, selecteer je 'Delen en hergebruiken' en schakel je 'Berichten en Reels naar Stories' uit . Dit blokkeert toekomstige herdelingen van Stories via de ingebouwde deelfunctie van Instagram, zonder dat je je account privé hoeft te maken.
Instagram noemde deze instelling voorheen 'Delen naar Stories' en plaatste deze in oudere privacymenu's. De huidige naam en locatie zijn anders. Hieronder vind je waar je de instelling kunt vinden en wat je ermee kunt wijzigen.
Hoe schakel je het delen in Stories op Instagram uit?
Volg deze stappen in de Instagram-app op een iPhone of Android-telefoon. Het uiterlijk van de menu's kan per app-versie en account enigszins verschillen.
1. Open je Instagramprofiel
Open Instagram en tik op je profielfoto in de rechteronderhoek. Tik op je profiel op de drie horizontale streepjes in de rechterbovenhoek om het instellingenmenu te openen.
Open je profiel en gebruik het menu rechtsboven om naar de accountinstellingen te gaan.
2. Delen en hergebruiken
Ga in het instellingenscherm naar ' Hoe anderen met je kunnen communiceren' en selecteer vervolgens ' Delen en hergebruiken '. Als jouw versie van Instagram de instellingen anders heeft ingedeeld, zoek dan naar de exacte naam van die instelling of gebruik het zoekveld in de instellingen als dat beschikbaar is.
Het menu 'Delen en hergebruiken' bevat opties voor verschillende deelacties.
3. Schakel 'Berichten en reels' uit voor Stories.
Ga naar het gedeelte voor het delen van je berichten en reels en zoek naar 'Berichten en reels naar Stories' . Schakel deze optie uit (meestal grijs in plaats van ingeschakeld). Je hoeft niet alle andere instellingen op deze pagina uit te schakelen om te voorkomen dat Stories opnieuw worden gedeeld.
De gemarkeerde schakelaar bepaalt of andere accounts jouw berichten en reels aan hun Stories kunnen toevoegen.
4. Controleer wat de verandering inhoudt.
Als deze optie is uitgeschakeld, zou een andere persoon niet langer de normale 'Toevoegen aan verhaal'- actie voor je berichten of reels moeten krijgen. Je kunt op elk moment terugkeren naar dezelfde pagina en de instelling weer inschakelen. Om het resultaat te controleren, vraag je iemand met een ander account om de deelopties van een van je openbare berichten te bekijken; de weergegeven opties kunnen per account en app-versie verschillen.
Als het delen van verhalen is uitgeschakeld, zou de ingebouwde optie 'Toevoegen aan verhaal' niet beschikbaar moeten zijn voor andere kijkers.
De officiële instructies van Instagram voor het stoppen van het delen van berichten bevestigen deze instelling en specificeren dat de wijziging voorkomt dat berichten in de toekomst opnieuw worden gedeeld in Stories.
Wat de instelling wel en niet blokkeert
Door deze optie uit te schakelen, verdwijnt de handige mogelijkheid binnen de Instagram-app voor anderen om jouw berichten en reels in hun Stories te plaatsen. Het biedt geen volledige bescherming tegen het kopiëren van content.
Bestaande Story-herhalingen: Instagram beschrijft de wijziging als het voorkomen van toekomstige herhalingen. Ga er niet vanuit dat Story-content die een andere gebruiker al heeft gepubliceerd, met terugwerkende kracht wordt verwijderd.
Berichten en links: De 'Verhaal'-schakelaar is niet hetzelfde als het beperken van het delen via directe berichten of het kopiëren van links. Openbare content kan nog steeds via die kanalen vindbaar of toegankelijk zijn.
Screenshots en schermopnamen: Iemand kan nog steeds materiaal dat op zijn of haar apparaat zichtbaar is vastleggen en de vastgelegde kopie apart delen.
Je eigen Stories: Deze instelling voorkomt niet dat je in aanmerking komende openbare berichten van andere accounts aan je Stories toevoegt. Die accounts moeten wel toestaan dat hun content opnieuw wordt gedeeld.
Voor het laatste punt, zie de uitleg in het Helpcentrum van Instagram over het delen van iemands bericht in een Story . Daarin staat dat het bronaccount openbaar moet zijn en het delen moet toestaan.
Het delen, opnieuw plaatsen en remixen van verhalen zijn afzonderlijke bedieningselementen.
De pagina 'Delen en hergebruiken' kan ook 'Reposts op berichten en reels' bevatten , evenals instellingen voor het maken van content of het hergebruiken ervan. Dit zijn verschillende functies. Schakel 'Berichten en reels delen in Stories' uit voor het specifieke probleem dat hier wordt besproken. Als je ook de ingebouwde repost-functie van Instagram wilt uitschakelen, bekijk dan de aparte schakelaar voor 'Reposts op berichten en reels' ; alleen het delen in Stories uitschakelen is niet hetzelfde als het volledig uitschakelen van reposts.
Een instelling voor het opnieuw delen van je Stories heeft betrekking op een ander type content. Het wijzigen hiervan is geen vervanging voor het uitschakelen van de optie om berichten en reels als Stories te gebruiken.
Wat als je account privé is?
Instagram staat over het algemeen alleen toe dat een bericht in de feed wordt gedeeld in iemands Story als het oorspronkelijke account openbaar is en delen toestaat. Dat betekent dat berichten van een privéaccount niet in aanmerking komen voor de gebruikelijke 'Toevoegen aan verhaal'-functie, zelfs niet voor goedgekeurde volgers. De privéstatus verhindert niet dat iemand die een bericht kan bekijken een screenshot maakt of een schermopname maakt.
Als je wilt beperken wie je berichten kan zien, bekijk dan de privacyinstellingen van je account en overweeg om over te stappen naar een privéaccount. Dit is een bredere beslissing: het heeft invloed op wie je account kan volgen en bekijken, niet alleen op de knop om Stories te delen.
Kun je de optie om te delen niet vinden?
Controleer eerst of Instagram is bijgewerkt via de app store op je apparaat. Ga vervolgens terug naar je profielmenu en zoek specifiek naar 'Delen en hergebruiken' . Oudere artikelen waarin een tandwielpictogram, 'Opties' of een apart menu 'Opnieuw delen naar Stories' wordt genoemd, beschrijven een eerdere interface.
Als de instelling nog steeds niet zichtbaar is, kan de beschikbaarheid van het menu verschillen per account of app-versie. Ga er niet vanuit dat een andere instelling, zoals het delen van Stories, dezelfde bescherming biedt. Raadpleeg de actuele help-pagina van Instagram (zie hierboven) en probeer het opnieuw na een app-update.
Kortom: op een openbaar Instagram-account is het uitschakelen van berichten en reels en deze direct in Stories weergeven de beste manier om te voorkomen dat nieuwe berichten en reels binnen de app opnieuw worden gedeeld via Stories. Het geeft je meer controle over het delen, maar kan niet alle vormen van kopiëren of herdistributie voorkomen.