Acasă
» IOS
»
Cum să deblochezi un număr pe un iPhone sau iPad
Cum să deblochezi un număr pe un iPhone sau iPad
Pentru a debloca un număr pe un iPhone sau iPad actual, deschideți Setări > Confidențialitate și securitate > Contacte blocate , selectați persoana sau numărul, apoi atingeți Deblocare contact . iOS 26 și versiunile mai noi utilizează această listă partajată, iar instrucțiunile actuale Apple pentru iOS 27 și iPadOS 27 urmează aceeași rută. Pașii de mai jos acoperă și dispozitivele mai vechi și comanda rapidă FaceTime.
Eliminarea unei blocări permite persoanei respective să te contacteze din nou prin intermediul aplicațiilor de comunicare Apple. O blocare gestionată de Telefon, Mesaje, FaceTime sau Mail se aplică în toate aplicațiile Apple, în timp ce o blocare dintr-o aplicație terță trebuie eliminată în aplicația respectivă. Ghidul Apple pentru blocarea și filtrarea comunicațiilor explică cum funcționează lista partajată.
Deblocarea unui număr în iOS 26 sau o versiune ulterioară
Aceste instrucțiuni funcționează pe iPhone și iPad. Dacă dispozitivul tău folosește iOS 18 sau iPadOS 18 sau o versiune anterioară, treci la pașii de mai jos pentru versiunea mai veche.
Verificați versiunea software-ului. Accesați Setări > General > Despre și căutați Versiune iOS sau Versiune iPadOS. Dacă aveți nevoie de ruta către versiunea veche, numele versiunii vă spune ce pași trebuie să urmați.Ilustrație: găsiți versiunea software-ului în Setări > General > Despre.
Deschide Setări. Revino la ecranul principal Setări, apoi atinge Confidențialitate și securitate .Ilustrație: deschideți Confidențialitate și securitate din Setări.
Deschideți lista de contacte blocate. Atingeți Contacte blocate .Ilustrație: alegeți Contacte blocate în Confidențialitate și securitate.
Găsește intrarea corectă. Verifică numele și numerele din listă. Atinge exact numărul de telefon pe care dorești să îl deblochezi; dacă persoana are mai multe numere sau adrese de e-mail, asigură-te că o alegi pe cea care a fost blocată.Ilustrație: verificați cu atenție intrarea atunci când lista conține atât nume, cât și numere.
Eliminați blocarea. Pe ecranul cu detaliile contactului, derulați în jos și atingeți Deblocați contactul . Intrarea nu mai este blocată, astfel încât numărul respectiv vă poate contacta prin aplicațiile acceptate de Apple.Ilustrație: atingeți Deblocați contactul pe fișa de contact selectată.
Unele versiuni iOS 26 sau ulterioare afișează un control Editare în lista Contacte blocate în loc să deschidă o fișă de contact. În vizualizarea respectivă, atingeți Editare , atingeți butonul Eliminare de lângă intrarea din dreapta, apoi confirmați cu Deblocare . Apple documentează ambele căi de gestionare a listei în instrucțiunile sale pentru contactele blocate pe iPhone și iPad .
Folosește calea Setări mai veche
Pe iOS 18, iPadOS 18 și versiunile anterioare, contactele blocate sunt gestionate din setările aplicației în care le-ai blocat. Pe un iPhone, începe din Configurări > Telefon > Contacte blocate . Pe un iPad sau dacă blocarea a fost efectuată într-o altă aplicație, verifică calea corespunzătoare:
Mesaje: Setări > Mesaje > Contacte blocate. În unele configurații mai vechi, lista apare sub SMS/MMS.
FaceTime: Setări > FaceTime > Contacte blocate. Lista poate apărea sub Apeluri.
E-mail: Setări > E-mail > Blocat. Această funcție gestionează un expeditor de e-mail blocat, nu un apel telefonic.
Ilustrație: pe un software iPhone mai vechi, deschideți setările Telefon pentru a găsi lista de blocări.
Deschideți lista relevantă și localizați numărul sau contactul. În funcție de ecran, glisați spre stânga peste intrare și atingeți Deblocare sau utilizați Editare și controlul de eliminare. Dacă eliminați o persoană din lista de blocări a unei aplicații Apple, modificarea se aplică în aplicațiile Apple Telefon, Mesaje, FaceTime și Mail. Ghidul setărilor de comunicare Apple listează locațiile meniurilor vechi.
Ilustrație: listele blocate mai vechi pot oferi opțiunea de editare sau un gest de glisare pentru eliminarea unei intrări.
Deblochează pe cineva de pe FaceTime
Dacă ai apelul persoanei respective în istoricul FaceTime, este posibil să poți elimina blocarea de acolo. Deschide FaceTime, atinge apelul și alege Deblocare contact . Într-o înregistrare FaceTime de grup, atinge mai întâi informațiile de contact ale apelantului, apoi alege acțiunea de deblocare. Apple documentează și o rută pentru setările FaceTime: Setări > Aplicații > FaceTime > Contacte blocate ; glisează spre stânga pe contact și atinge Deblocare .
Ilustrație: Detaliile apelului FaceTime pot include o acțiune de Deblocare a contactului.
Aceeași cale centralizată Setări funcționează pe iPad, chiar dacă o folosești în principal pentru Mesaje sau FaceTime, mai degrabă decât pentru apeluri celulare. Pentru pașii specifici dispozitivelor Apple, consultă Ghidul utilizatorului iPhone și Ghidul utilizatorului iPad .
Dacă numărul tot nu te poate contacta
Mai întâi, confirmă că ai eliminat numărul exact sau adresa de e-mail pe care o folosesc. Un contact salvat sub numele cuiva poate conține mai multe detalii blocate, iar deblocarea unei intrări nu elimină blocările separate pentru alte numere sau adrese. Verifică separat o aplicație terță de apelare sau mesagerie dacă ai blocat persoana respectivă acolo.
De asemenea, distingeți între blocare și filtrarea apelurilor. Dacă apelurile de la numere necunoscute sunt dezactivate sau filtrate, consultați Setări > Aplicații > Telefon și opțiunile de filtrare a apelurilor sau de filtrare a apelurilor pentru apelanți necunoscuți. Apple explică aceste controale în ghidul său de filtrare a apelurilor . Un apelant blocat poate lăsa în continuare mesaje vocale, dar nu veți primi o notificare; mesajele trimise în timp ce numărul era blocat nu sunt livrate. Apple spune că respectivul contact nu este notificat că un apel sau un mesaj a fost blocat.
Dacă etichetele meniului diferă, verifică versiunea dispozitivului la Setări > General > Despre și urmează Ghidul utilizatorului Apple corespunzător. De obicei, acest lucru rezolvă problema dacă ar trebui să cauți sub Confidențialitate și securitate sau în setările Telefon, Mesaje sau FaceTime.