Acasă
» WEB
»
Cum să anulezi o postare jenantă pe Facebook: Trucul celor cinci secunde și ce funcționează acum
Cum să anulezi o postare jenantă pe Facebook: Trucul celor cinci secunde și ce funcționează acum
Poți retrage o postare jenantă de pe Facebook în cinci secunde? Nu cu o întârziere încorporată pe Facebook pe care am putut-o verifica. O extensie Chrome mai veche, numită Facebook Undo, promitea odată o fereastră de cinci secunde după ce dădeai clic pe Postare, dar disponibilitatea și compatibilitatea sa actuală nu au putut fi confirmate. Dacă ceva a fost deja publicat, opțiunile practice sunt să îl editezi, să îl muți în Coșul de gunoi sau să îl arhivezi atunci când această opțiune este disponibilă.
Ce s-a întâmplat cu cronometrul de cinci secunde al Facebook Undo?
Extensia originală Facebook Undo a fost concepută pentru a intercepta o actualizare de stare în Chrome. După ce apăsai butonul Post, se pare că schimba butonul în Undo, număra invers de la cinci secunde și anula trimiterea dacă făceai clic la timp. Nu avea nicio setare pentru a prelungi acest interval. Acele instrucțiuni descriu o versiune mai veche de Facebook și o extensie de browser mai veche - o funcție care nu este oferită în prezent de Facebook.
Nu am putut verifica o înregistrare funcțională actuală în Magazinul web Chrome pentru extensia respectivă. Nu instalați o extensie cu nume similar sau un fișier vechi de descărcat presupunând că este același produs sau că încă funcționează. Chiar dacă un instrument terț oferă o întârziere, testați-l cu atenție cu o postare inofensivă, cu public restricționat, înainte de a vă baza pe el; modificările aduse site-ului web Facebook pot afecta modul în care funcționează extensiile de browser.
Cum să retragi o postare pe Facebook după publicare
Dacă tocmai ai distribuit ceva ce regreți, deschide imediat propria postare. Folosește meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus. Formularea exactă și acțiunile disponibile pot varia în funcție de aplicație, dispozitiv, cont și tipul de postare.
Găsește postarea în profilul sau în Feed-ul tău, apoi deschide meniul cu opțiuni în trei puncte.
1. Deschideți opțiunile de postare
Deschide Facebook pe telefon sau pe computer și navighează la postarea pe care ai publicat-o.
Selectează meniul cu trei puncte din postarea respectivă.
Alegeți Editați postarea dacă doriți să corectați conținutul sau Mutați în coșul de gunoi sau Ștergeți postarea dacă doriți să o eliminați. Alegeți doar acțiunile afișate efectiv pentru postarea dvs.
Meniul de opțiuni poate oferi acțiuni diferite în funcție de postare și de versiunea de Facebook.
2. Editează postarea când o corecție este suficientă
Alegeți Editați postarea , modificați textul și selectați Salvați . Acest lucru poate fi util pentru o greșeală de scriere accidentală sau o afirmație pe care doriți să o clarificați. Unele tipuri de postări sau postări de pe Pagină promovate anterior pot avea restricții de editare. Editarea nu reprezintă o resetare a confidențialității: este posibil ca cineva să fi văzut prima versiune, iar istoricul editărilor unei postări poate fi disponibil spectatorilor în anumite contexte.
Fă corecția în editorul de postări și salvează-o doar după ce verifici formularea finală.
3. Mută postarea în Coșul de gunoi când ar trebui să dispară
Dacă postarea nu trebuie să rămână vizibilă, alegeți Mută în coș când este disponibil și confirmați. Meta spune că elementele plasate în Coș prin intermediul Gestionării activității rămân acolo timp de 30 de zile înainte de ștergere, cu excepția cazului în care le restaurați sau le ștergeți mai devreme. Anumite conținuturi pot avea controale diferite; unele postări afișează în schimb o opțiune directă de Ștergere. Evitați să presupuneți că fiecare tip de activitate de pe Facebook acceptă Coșul de gunoi.
Coșul de gunoi este o perioadă de recuperare, nu o perioadă netrimisă de cinci secunde. Ștergerea unei postări de pe Facebook nu poate garanta că persoanele care au văzut-o deja o vor uita și nici nu poate șterge copiile, capturile de ecran sau notificările deja livrate.
Cum să restaurezi o postare de pe Facebook pe care ai mutat-o în Coșul de gunoi
Deschide profilul tău de Facebook sau meniul contului și găsește Jurnal de activitate . În funcție de dispozitiv, acesta se poate afla în Setări și confidențialitate sau în opțiunile profilului.
Deschideți Coșul de gunoi (uneori etichetat Coș de reciclare).
Găsiți postarea, selectați-o și alegeți Restaurare dacă este disponibilă. Confirmați restaurarea.
Postările eligibile scoase din coșul de gunoi pot fi restaurate înainte de expirarea perioadei de recuperare de 30 de zile.
Pentru o postare pe care doriți doar să o păstrați ascunsă publicului, opțiunea Arhivare poate fi preferabilă acolo unde este acceptată. Meta descrie elementele arhivate ca fiind vizibile pentru dvs., dar ascunse de alte persoane. Restaurarea unei postări arhivate sau scoase din coș o poate face din nou vizibilă publicului anterior, așa că verificați setările publicului înainte de a o restaura sau redistribui.
Ce se întâmplă dacă lipsește opțiunea Editare postare sau Mutare în coș?
Mai întâi, asigură-te că vizualizezi o postare pe care ai publicat-o tu. Conținutul postat de o altă persoană, postările etichetate, postările de pe Pagină, postările de grup și conținutul promovat pot avea controale diferite. Încearcă să deschizi postarea din profilul tău în loc de o notificare sau o copie partajată și verifică Jurnalul de activitate pentru propriile postări.
Dacă folosești Chrome și ai încă instalată o extensie Facebook Undo veche, deschide pagina Extensii → Gestionează extensiile din Chrome . Dezactivează sau elimină o extensie neacceptată în loc să reîncarci în mod repetat Facebook pentru a o forța să funcționeze. Instrucțiunile de gestionare a extensiilor de la Google explică cum să elimini extensiile și să limitezi accesul acestora la site. Instrucțiunile Google privind permisiunile explică, de asemenea, de ce merită atenție la accesul la paginile rețelelor sociale.
Cum să eviți să postezi ceva ce vei regreta
Nu este nevoie să te bazezi pe un buton de urgență de cinci secunde. Scrie mai întâi postarea într-o aplicație de notițe dacă subiectul este emoționant, verifică selectorul de public înainte de publicare și citește din nou orice nume, fotografii, linkuri și informații personale. Dacă nu ești sigur, salvează textul ca o schiță privată în afara Facebook și revino la el mai târziu.