Acasă
» WEB
»
Cum să ștergi un cont Gmail fără a șterge contul tău Google
Cum să ștergi un cont Gmail fără a șterge contul tău Google
Poți șterge Gmail fără a șterge întregul Cont Google. Procesul elimină adresa Gmail și serviciul de e-mail, păstrând în același timp disponibile servicii eligibile precum Google Drive și Google Play. Înainte de a începe, descarcă toate mesajele de care ai nevoie și adaugă o adresă de e-mail non-Gmail în Contul tău Google. Dacă dorești să ștergi și Drive, Fotografii, Calendar și alte date din cont, acesta este un proces diferit: ștergerea întregului Cont Google.
Înainte de a șterge Gmail
Faceți copii de rezervă ale mesajelor și datelor importante. Folosiți Google Takeout pentru a exporta Gmail și orice alte informații pe care doriți să le păstrați. Descărcarea unei arhive nu șterge datele originale.
Schimbă-ți adresa de e-mail de contact. Actualizează-ți conturile bancare, de cumpărături, de socializare, de abonamente, de conturi de serviciu, de recuperare a parolei și orice alt serviciu care folosește această adresă Gmail.
Alegeți o adresă de e-mail alternativă. Google necesită o adresă existentă care nu este o adresă Gmail dacă doriți să continuați să vă conectați la Contul Google după eliminarea Gmail.
Verificați proprietarul contului. Dacă acesta este un cont Gmail gestionat de serviciu, de școală sau de o organizație, contactați administratorul; opțiunile disponibile pot diferi.
Puteți urma acești pași într-un browser de desktop. Setările pot fi accesibile și prin aplicația Gmail pe Android sau iPhone; etichetele meniului pot varia ușor în funcție de dispozitiv și de cont.
1. Deschideți setările Contului Google
Accesați Contul Google . Dacă porniți din Gmail, faceți clic pe fotografia de profil din colțul din dreapta sus și alegeți Gestionați-vă Contul Google . Confirmați că ați selectat contul al cărui serviciu Gmail doriți să îl eliminați.
Deschideți setările contului din meniul profilului Gmail.
2. Date deschise și confidențialitate
În meniul de navigare, selectați Date și confidențialitate . Căutați secțiunea care acoperă datele din aplicațiile și serviciile pe care le utilizați sau instrumentele pentru eliminarea datelor din serviciile pe care nu le mai utilizați. Google ajustează ocazional formularea sau plasarea acestor setări.
Accesați Date și confidențialitate pentru a gestiona datele contului.
3. Alegeți opțiunea de a șterge un serviciu Google
Selectați Ștergeți un serviciu Google sau opțiunea echivalentă de eliminare a serviciilor. Este posibil ca Google să vă solicite să vă conectați din nou sau să vă verificați identitatea înainte de a afișa serviciile disponibile.
Alegeți opțiunea de eliminare a unui serviciu Google individual.
4. Selectați Gmail, nu întregul Cont Google
Găsiți Gmail în lista de servicii Google și selectați pictograma de ștergere de lângă aceasta. Nu alegeți opțiunea de a șterge contul Google decât dacă intenționați să eliminați contul și datele asociate acestuia din toate serviciile Google.
Selectați Gmail — nu întregul Cont Google.
5. Introduceți o adresă de e-mail alternativă
Introduceți o adresă de e-mail pe care o utilizați deja și care nu este o altă adresă Gmail , apoi selectați Înainte . Google va trimite un mesaj de verificare la adresa respectivă. Serviciul dvs. Gmail nu este eliminat până când nu finalizați pasul de verificare.
Adăugați o adresă alternativă care nu este o adresă Gmail.
6. Verificați adresa alternativă
Deschideți mesajul de verificare în inbox-ul alternativ și urmați linkul sau butonul aferent. Dacă mesajul nu apare, verificați folderul de spam sau junk și confirmați că ați introdus adresa corect. Folosiți doar o adresă de e-mail de verificare solicitată personal.
Verificați adresa alternativă pentru a autoriza eliminarea contului Gmail.
7. Examinați avertismentul și confirmați
Citește cu atenție explicația finală a Google, apoi confirmă că dorești să elimini Gmail. Confirmarea este în consecință: nu vei mai putea trimite sau primi mesaje folosind adresa Gmail respectivă. Urmează toate instrucțiunile rămase de pe ecran pentru a termina.
Confirmați numai după ce ați verificat ce va fi șters.
8. Confirmați că celelalte servicii Google rămân active
Eliminarea contului Gmail nu șterge întregul cont Google. Puteți continua să utilizați servicii care nu sunt afectate în alt mod, inclusiv achiziții din Google Drive și Google Play, conectându-vă cu adresa alternativă pe care ați verificat-o. Dacă utilizați Gmail Offline, Google recomandă, de asemenea, ștergerea memoriei cache și a cookie-urilor browserului.
Eliminarea Gmail lasă restul Contului Google neschimbat.
Ce se întâmplă după ce Gmail este eliminat?
E-mail și setări: Google spune că mesajele și setările Gmail sunt șterse după 30 de zile.
Trimiterea și primirea: Nu mai puteți utiliza adresa Gmail eliminată pentru a trimite sau a primi e-mailuri.
Disponibilitatea adresei: Alte persoane nu vor putea folosi vechea ta adresă Gmail în viitor.
Alte servicii Google: Contul dvs. Google rămâne în vigoare, iar servicii precum Drive și achizițiile de pe Google Play nu sunt șterse automat prin eliminarea Gmail.
Recuperare: Este posibil să puteți recupera adresa Gmail dacă vă răzgândiți, dar după un timp este posibil ca mesajele dvs. să nu mai poată fi recuperate. Nu vă bazați pe recuperare ca pe o copie de rezervă.
Ștergerea Gmail vs. ștergerea Contului Google
Acestea sunt două acțiuni diferite. Eliminarea contului Gmail șterge serviciul de e-mail, păstrând în același timp restul Contului Google. Ștergerea întregului Cont Google poate elimina e-mailuri, fișiere Drive, date din Calendar, Fotografii și acces la serviciile și achizițiile Google asociate contului respectiv. Dacă obiectivul dvs. este pur și simplu să nu mai utilizați Gmail sau să schimbați furnizorul, alegeți opțiunea „Doar pentru Gmail”.
A exportat adresa de e-mail și alte date pe care doriți să le păstrați.
Am modificat adresa de e-mail pentru conturile importante și setările de recuperare.
Ați introdus și ați verificat o adresă de e-mail alternativă, care nu este Gmail.
Am confirmat că elimini doar Gmail, nu întregul Cont Google.
Luarea acestor măsuri de precauție ajută la prevenirea pierderii mesajelor și a blocării accesului la serviciile care încă se bazează pe vechea adresă Gmail.